Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemBigshotgoogleanalytics has a deprecated constructor in /home/mediaedu/public_html/mea-edu.ro/plugins/system/bigshotgoogleanalytics/bigshotgoogleanalytics.php on line 18
Dă-ți pasiunea mai departe!
Print

Echipa programului educational „Ajungem Mari” caută colegi în Timișoara.
- educatie prin joc pentru copiii din centre de plasament -

„Ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne dorim să contribuim la un viitor mai bun, mai senin pentru toți copiii instituționalizați și nu numai. De aceea vrem să-i ajutăm pe copiii din centrele de plasament să simtă aproape un model, o inspirație, un prieten.”

Dacă ai peste 15 ani și vrei să te implici în schimbarea vieții unui copil, te invităm în echipa proiectului „Dă-ți pasiunea mai departe!”.

Ce înseamnă de fapt acest program?

Proiectul național „Ajungem Mari” a strâns până în prezent câteva sute de voluntari în toată țara. Aceștia dăruiesc timp și energie copiilor din centre de plasament, împărtășindu-le din pasiunile lor - matematică, limba română, limbi străine, dans, muzică, teatru, fotografie, scriere creativă, educație pentru sănătate, cunoașterea mediului înconjurător, etc. Fie că vorbim de materii predate la școală sau de cursuri creative, orele se desfășoară prin joc, într-un mod interactiv și amuzant.

Rolul voluntarilor este mult mai important decât simpla transmitere de cunoștințe. Tinerii voluntari devin modele pentru copii, iar aceștia încearcă să le copieze comportamentul. Învățarea prin joc le dezvăluie copiilor noi perspective și le formează abilități. Copiii prind încredere în forțele lor, învață să devină o echipă, să se respecte unii pe alții și să relaționeze mai ușor. Încurajările și atenția dăruite de voluntari sunt răsplătite de copii prin multă bucurie, zâmbete și îmbrățișări.

Voluntarii merg săptămânal în centre, grupați pe echipe de câte 2 persoane pentru a preda timp de două ore unor grupe formate din 4-12 copii cu vârste cuprinse între 3-16 ani. Copiii sunt grupați în funcție de vârstă, abilități și nivel de cunoștințe. Pentru a putea face acest lucru, voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii - ei la rândul lor participând la sesiuni de formare, înainte de a-și începe activitatea în centre.

În opinia noastră, zâmbetul și șansa de a-i schimba viața sunt cea mai frumoasă răsplată pe care copiii instituționalizați ne-o pot oferi, în schimbul celor 2 ore pe care le dedicăm lor săptămânal.

Căutăm un coordonator și voluntari!

Dacă te-am convins sau ți-am trezit interesul, trimite un CV și o scrisoare de intenție, în care să ne spui ce te motivează să te alături echipei și modul în care tu crezi că ai putea sa ne ajuți în centrele de plasament din Timișoara. Nu este nevoie de un CV foarte elaborat și nici de o scrisoare de intenție foarte lungă. Vrem doar să aflăm care este adevărata motivație care te determină să te alături proiectului nostru.

Principalele atribuții ale coordonatorului în Timișoara vor fi:
- Menținerea legăturii cu centrele de plasament / case de tip familial în care merg voluntarii
- Menținerea legăturii cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
- Organizarea voluntarilor și monitorizarea activității acestora
- Promovarea la nivel local al proiectului și atragerea de sprijin pentru sustenabilitatea proiectului
- Menținerea legăturii permanente cu echipa de la București și din celelalte orașe din țară
- Organizarea / facilitarea de sesiuni de training pentru voluntarii proiectului

Principalele atribuții ale voluntarilor din Timișoara vor fi:
- Pregătirea unor planuri de lucru cu grupurile de copii
- Implicarea activă în interacțiunea cu grupurile de copii, minim 2 ore / săptămână
- Munca în echipă, pentru un scop nobil

Ce poți face pentru a schimba în bine viața unor copii? Dacă îți permite timpul și energia, trimite-ne o scrisoare de intenție și un CV până la 1 Martie 2015 pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și cc la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu subiectul „Voluntar: Ajungem Mari” și alătură-te echipei care își propune să aducă zâmbetul și speranța unor copii. De asemenea, te rugăm să menționezi în email / scrisoarea de intenție dacă optezi pentru a fi voluntar sau pentru a coordona echipa din Timișoara.

„Ajungem Mari” este un proiect național al Asociației Lindenfeld inițiat în Timișoara cu sprijinul asociației Media EDU, cu susținerea Medical Engineering Association. Pentru mai multe informații despre proiect vă invităm să accesați site-ul web ajungemmari.ro.